Wat kost herstofferen ?

Het stofferen of herstofferen van meubels is voor veel mensen te kostbaar. De reden dat het stofferen kostbaar is, komt hoofdzakelijk door het zeer intensieve arbeidsproces. Daarnaast is de prijs afhankelijk van de volgende factoren:

  • stofkeuze (Stofprijzen kunnen variëren van € 40,00 tot € 200,00 of meer per strekkende meter.)
  • metrage (benodigde meters stof per meubelstuk)
  • materiaal (de staat van het binnenwerk (is herstelwerk nodig? )
  • arbeidsintensiteit (Een klassieke stoffering met singels, veren, crin en paardenhaar is bewerkelijker dan een moderne stoffering met een polyether of koudschuim.)
  • het maken van een hoes duurt langer dan het aanbrengen van een vaste stoffering

Waarom herstofferen?

Er zijn verschillende redenen om een meubel opnieuw te laten stofferen. Sommige mensen zijn aan hun meubel gehecht geraakt omdat het een oude stoel of bank uit een erfenis betreft, omdat het een uniek exemplaar is of omdat hij gewoon lekker zit en nog zo goed in het interieur past. Ook kan uw budget een rol spelen.

Herstofferen is vaak goedkoper dan de aanschaf van een nieuw kwaliteitsmeubel, ook al horen we als meubelstoffeerders vaak dat mensen het stofferen van meubels duur vinden. De meeste klanten laten vooral hun designmeubels herstofferen. U kunt hierbij denken aan merken zoals Artifort, Ligne Roset of Gispen.

Prijsopgave ?

Inlichtingen over prijsopgave telefonisch tijdens openingstijden. Wilt u een prijsopgave?Stuur dan een mail met foto’s van het meubel naar  info@frankschoten.nl