Modern stofferen

Modern stofferen kenmerkt zich door het gebruik van voorgevormde materialen. De voorgevormde materialen bestaan vaak uit schuim. Meestal bestaat een meubel uit losse onderdelen. Het meubel is kwalitatief niet beter of slechter dan een klassiek meubel.

Stoffeerderders die moderne meubels stofferen, houden van strakke, tijdloze meubels zoals van Dutch Originals (bv Gispen), Gelderland en Pastoe. Ze zijn gespecialiseerd in het perfect herstofferen van deze meubels. Ook kennen ze de geschiedenis ervan en weten precies welke stof bij het design van het meubel passend is.

De kunst van het modern stofferen is om de strakke vormgeving en het zitcomfort van het meubel in zijn originele staat terug te brengen. De technieken en kennis die voor stofferen van moderne meubels nodig zijn, zijn totaal verschillend van die voor klassiek stofferen. Voor het herstellen van het zitcomfort van een moderne bank dient de meubelstoffeerder getraind te zijn in het opnieuw schuimen van een bank. Deze ervaring is nodig om weer een bank te krijgen waar iedereen heerlijk op kan zitten.