De Stoffeerder

Sinds 1993 is Frank Schoten enig eigenaar van meubelstoffeerderij DE STOFFEERDER. Frank komt uit een stoffeerdersfamilie. Zijn opa, zijn vader Rob Schoten en zijn ooms gingen hem in het stoffeerdersvak voor.

Meubelstoffeerderij DE STOFFEERDER bestaat al sinds 1956 en is opgericht door Henny Bonouvrie en Rob Schoten, meubelstoffeerders in dienst bij de Firma Hille te Amsterdam. De meubelstoffeerderij, destijds bekend onder de naam firma HERO was gevestigd in de Amsterdamse Jordaan. De eerste opdracht kwam van de Holland Amerika Lijn. Rob en Henny mochten de meubels van de passagiersschepen van een nieuw stofje voorzien. En van het een kwam het ander..

In 1971 richtten Rob en Henny de woninginrichtingzaak MEUBELDECOR in Zaandam op. Ook de meubelstoffeerderij bleef bestaan. Na een succesvolle periode werd in 1989 de zaak verkocht. Rob en Henny zijn verder gegaan met de meubelstoffeerderij onder de naam DE STOFFEERDER, met de bedoeling het kalmer aan te doen.

Al snel werd de hulp van Frank ingeroepen met het vooruitzicht het bedrijf over te nemen. Frank, destijds werkzaam bij de afdeling beklederij van Fokker Aircraft, was zeer verheugd met dit aanbod.